Even voorstellen

Lees hier wie er lid zijn van ons Verloskundig Samenwerkingsverband.

Slingeland Ziekenhuis

Binnen het Slingeland Ziekenhuis werken verschillende zorgverleners die lid zijn van ons VSV: gynaecologen, kinderartsen, klinisch verloskundigen en verpleegkundigen en onze teammanager van de kraamafdeling.

Meer informatie over het ziekenhuis is te vinden op de website van het Slingeland Ziekenhuis, het Kenniscentrum Verloskunde en het Kenniscentrum Kindergeneeskunde.

Verloskundigenpraktijk Nona Doetinchem

Bij Verloskundigenpraktijk Nona kun je terecht voor zwangerschapscontroles, echo’s, 1 op 1 zorg, Centering Pregnancy, de bevalling, de kraambedcontroles, kinderwensspreekuur en anticonceptie.
De praktijk bestaat uit twee teams. In het blauwe team werken Caroline Jongen, Yvonne Combee-Kolenbrander, Jasmijn Wenneker en Lotte van de Pas. Het roze team bestaat uit Roelande Kuiperij, Kirsten Schatorjé, Manon van Kempen en Anne Bos-Abels. Waarneemster Eline van Haeren vervangt bij ziekte en vakantie. De praktijk is gevestigd aan de Groenestraat, vlakbij het ziekenhuis. Ook zijn er extra spreekuurlocaties in Zelhem en Hengelo. Het praktijkgebied bestaat uit Doetinchem en de omliggende dorpen: Zelhem, Halle, Westendorp, Hummelo, Keppel, Hengelo, Keijenborg, Veldhoek en Gaanderen.

Meer informatie over deze praktijk is te vinden op www.nonaverloskundigen.nl.

Verloskundigenpraktijk Ulft

Het praktijkgebied van Verloskundigenpraktijk Ulft betreft de dorpen Dinxperlo en De Heurne en de gehele gemeente Oude IJsselstreek met uitzondering van Varsseveld, Heelweg en Westendorp. Er zijn twee vaste verloskundigen werkzaam: Moniek Tuenter en Evelien Duenk. Zij worden ondersteund door waarnemend verloskundigen Janthe Schepers, Emily Kannegieter en Jaïra Apeldoorn.
Meer informatie over deze praktijk is te vinden op www.verloskundigenulft.nl.

Verloskundigenpraktijk Montferland/Wehl

Het praktijkgebied van Verloskundigenpraktijk Montferland/Wehl bestaat uit de plaatsen Didam, Wehl, ‘s- Heerenberg, Beek, Lengel, Emmerich, Stokkum, Zeddam, Braamt, Vethuizen, Azewijn, Loerbeek, Kilder, Nieuw-Wehl, Loil, Nieuw-Dijk en Oud-Dijk. De spreekuurlocaties zijn: Didam, ‘s-Heerenberg en Wehl. Deze praktijk werkt met twee vaste verloskundigen: Astrid Weide-Maus en Annemarie Cornelissen-Oosterbroek. Daarnaast zijn waarneemsters Milou Schepers en Sanne Adriaansen werkzaam.

Meer informatie over deze praktijk is te vinden op www.verloskundigen-mw.nl.

Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden

Het team van Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden bestaat uit verloskundigen Herma Veldhorst en Maartje Koopman. Zij worden bijgestaan door waarneemsters Joni Verhoeven, Daphne Bolder, Joyce Boekhorst en Annemieke Bruggink.
Ze verlenen zorg in de volgende gebieden: Zevenaar, Babberich, Ooij, Groessen, Pannerden, Herwen, Aerdt, Lobith, Tolkamer, Tuindorp, Spijk, grensgebied in Duitsland (Elten, Huthum).

Meer informatie over deze praktijk is te vinden op www.verloskundigen-zevenaar.nl.

JouwEigenVroedvrouw

Sytske Kowald is vroedvrouw bij deze kleinschalige verloskundepraktijk in Doetinchem en omstreken. Haar overtuiging is dat de relatie tussen een vrouw en haar verloskundige de basis vormt voor een goede en veilige geboorte ervaring. Haar visie is dat elke vrouw en haar partner de keuze tot een positieve geboorte hebben, ondersteund door een verloskundige die ze kennen.

Meer informatie over deze praktijk is te vinden op www.jouweigenvroedvrouw.nl.

Verloskundig Centrum Achterhoek EVA

EVA is een samenwerking van zeven verloskundigenpraktijken in de Achterhoek en heeft twee locaties, Doetinchem en Winterswijk.
Je kunt door de verloskundige of gynaecoloog worden verwezen naar echocentrum EVA voor het laten maken van een echo, bijvoorbeeld een termijnecho of groeiecho. EVA maakt ook de uitgebreide 13 en 20 wekenecho.

Meer informatie over dit echocentrum is te vinden op www.vca-eva.nl.

Verloskundig Echocentrum Zevenaar

Je kunt door de verloskundige of gynaecoloog worden verwezen naar echocentrum VEZ voor het laten maken van een echo, bijvoorbeeld een termijnecho of groeiecho. Het VEZ maakt ook de uitgebreide 13 en 20 wekenecho.

Meer informatie over dit echocentrum is te vinden op https://verloskundig-echocentrum-zevenaar.business.site/.

Kraamzorg Samenwerkingsverband

KSV Achterhoek heeft de volgende leden:

Naviva

Kraamzus

De Kraamvogel

Het Kraamnest

’t Geboortehuys

JGZ Yunio

Jeugdgezondheidszorg Yunio ondersteunt ouders in de ontwikkeling van hun kind van baby tot kleuter. Op het consultatiebureau monitoren ze de groei en ontwikkeling van je kind, krijg je opvoedingsadvies en voorlichting over voeding en de verzorging van kinderen van 0 tot 4 jaar. Het werkgebied van Yunio bevindt zich in de tien Achterhoekse gemeenten.

Meer informatie over Yunio is te vinden op www.yunio.nl.

Lactacare

Linda Offereins is de lactatiekundige van Lactacare.
Ze werkt als lactatiekundige op de kraam- en kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis. Vanuit haar eigen praktijk Lactacare kan ze ook thuis ondersteuning bieden bij het geven van borstvoeding. Linda verzorgt voorlichtingsavonden over borstvoeding, consulten bij problemen of vragen tijdens het geven van borstvoeding en verhuurt kolfapparaten. Haar werkgebied betreft de Achterhoek, De Liemers en regio Arnhem/Nijmegen.

Meer informatie over Lactacare is te vinden op www.lactacare.nl.

Lactatiekundige Marlinda Roes

Marlinda Roes is de lactatiekundige. Ze verzorgt voorlichtingsavonden over borstvoeding, consulten bij problemen of vragen tijdens het geven van borstvoeding en verhuurt kolfapparaten. Haar werkgebied betreft de Achterhoek en De Liemers.

Meer informatie over Marlinda is te vinden op www.marlindaroes.nl.